Nyheder

Vinder med bæredygtigt projekt i Aarhus

By maj 3, 2021 No Comments

Innovater vinder spændende udbud i Aarhus
– med fokus på byliv, blandede boliger & grønt landskab i højderne

Bæredygtighed er afsættet for Halmstadgades Haver – et nyt markant omdrejningspunkt på Christiansbjerg med fokus på social mangfoldighed, fællesskaber, diversitet og optimerede byggeteknikker.

Halmstadgades Haver vil tilføre det gamle område ved den tidligere Journalisthøjskole i Skejby nye muligheder for sociale tiltag og fællesskaber, og samtidigt sætte en høj standard for bæredygtigt byggeri.

Projektet, der DGNB-certificeres, er resultatet af et stærkt, lokalt aarhusiansk samarbejde mellem FO (Folkeoplysningens Hus), Salling Group, arkitektfirmaet SLETH og ejendomsudvikleren Innovater.

Den nye bygning markerer sig med sine 14 etager over terræn, og består af en NETTO, et aktivitetslokale til sociale tiltag og 6.320 m² bolig fordelt på 94 enheder. Heraf er over halvdelen familie-/delevenlige boliger og resten er mindre boliger. Derudover etableres der gæstebolig og fælleslokale.

”Vi er enormt glade for, at Aarhus Kommune valgte vores projekt som vinder af udbuddet med Halmstadgades Haver. Vi har sammen med SLETH forsøg at skabe noget nyt og spændende til et område, hvor der de kommende år vil ske en stor forandring. Halmstadgades Haver bliver et ”grønt” projekt, hvor bæredygtighed og certificering vil blive vigtige elementer, men også de mange og store begrønnede altaner vil give projektet liv og en kant, vi tror adskiller os fra øvrige projekter i området. At vi så endvidere kan skabe et vartegn for området, gennem at bygge et højhus med butik i stueetagen gør kun opgaven endnu mere fantastisk, og bygger videre på Innovaters koncept og ekspertise indenfor levende byudvikling, udtaler Morten Lykke, CEO for Innovater A/S.

Det grønne landskab trækkes op i højden, og ind over tagflader, terrasser og altaner. Altanernes varierende størrelser og placeringer skaber dybde og variation i bygningens facadeudtryk.

”Halmstadgades Haver bliver et sammensat hus – hvad angår både beboelsestyper og materialer – som placerer sig ovenpå en bund af bylivsskabende og sociale funktioner. De hængende haver supplerer den oprindelige landskabsplan for området, som et nyt grønt udtryk. Bygningen kommer til at fremstå i et let udtryk, hvorfra landskabet vokser” fortæller Søren Leth, partner i SLETH og fortsætter: ”Huset skal opføres som en hybrid-konstruktion, hvor store dele af bygningens elementer består af træ for at gøre huset så let som muligt i udtryk og konstruktion. Vi glæder os meget til at arbejde med de nyeste teknikker inden for bæredygtigt byggeri i dansk kontekst”.

Med et indgået partnerskab og integrering af FO bidrager Halmstadgades Haver til naboskabet og social bæredygtighed. FO vil drive et lokale i stueetagen med fællesskabende tilbud for området og vil fungere lidt som et udstillingsvindue for FO’s aktiviteter. Sammen med den nye dagligvarebutik vil det skabe byliv – understøttet af alle de mange nye beboere i området samt den nye letbane og supercykelsti.

 

For yderligere information kontakt venligst:
Morten Lykke, CEO, Innovater A/S, mobil: 5353 5388, mail: ml@innovater.dk
Andreas Bagunck, udviklingschef, Innovater A/S, mobil: 2531 8670, mail: ab@innovater.dk