Aktuelt

Nyt liv på den gamle posthusgrund i Viborg

Innovater A/S har opkøbt projektet Asani Haven af Philipsen Gruppen. Et 10.000 m2 stort etage-boligbyggeri på en yderst sjældent udbudt og central beliggenhed.

Nedrivningen er allerede begyndt på den tidligere posthusgrund i Viborg, som lægger grund til det nye boligområde Asani Haven. De 112 nye boliger er fordelt på i alt 9 separate bygninger i hver 2-3 etager, og opføres i respekt og samhørighed med nabo-villakvarteret fra 1930’erne, hvor projektet er beliggende.

Asani Haven har en unik placering med gåafstand til bylivet i Viborg og henvender sig til alle aldersgrupper, som ønsker at benytte sig af byens mange tilbud og at kunne komme hjem til rolige omgivelser. Der er lagt særlig fokus på livet imellem husene, hvor der kun er adgang for gående og cyklister, hvilket giver området og omgivelserne en naturhavelignende karakter. Der er parkering til alle boligerne i den tilhørende p-kælder, samt et mindre antal parkeringspladser i yderkanten af bebyggelsens grundplan.

Michael Thomsen, udviklingschef hos Innovater udtaler:
”Asani Haven er et utrolig spændende projekt, som vi glæder os meget til at komme i gang med. Det er sjældent at vi får muligheden for at bygge så bynært og bidrage positivt til byudviklingen i en større, veletableret by – og da jeg selv er viborgenser, ser jeg ekstra meget frem til, at vi med Asani Haven kan bringe nyt liv til et så vigtigt område i Viborg”.

Nedrivningen af posthuset er opstartet og maskinerne planlægges at gå i jorden for egentlig byggestart under september måned. Innovater har indgået kontrakt med HP Byg A/S som totalentreprenør til at forestå bebyggelsen, mens boligerne er solgt til et projektselskab etableret og forvaltet af Pareto Securities, med forventet aflevering primo 2024.

Projektet afleveres som turn-key til et nystiftet selskab under Pareto Securities, og andrager en salgssum på mere end DKK 200 millioner.

Køber har været rådgivet af Bech Bruun, Emcon og Grant Thornton.

For yderligere information kontakt venligst:

Michael Thomsen, udviklingschef, Innovater A/S. Mail: mkt@innovater.dk. Tlf.nr. 2971 8690.

Tilføj din overskrift her